NOVINKA – Plněný Croissant

Croissant –  lehké nadýchané máslové pečivo .

Vznikl ve Francii  stal se tak nedílnou a velmi oblíbenou součástí snídaně.

A jak se konzumuje ve světě?  Čtěte, pokud vás to zajímá 🙂

Ve FranciiŠpanělsku se konzumují bez jakékoli náplně a vylepšení.

Ve Spojených státech jsou běžné croissanty se sladkými náplněmi a polevami. K dostání je i teplé pečivo plněné šunkou, sýrem feta nebo špenátem.

Ve Východním Středomoří tzv. Levantě jsou k dostání sladké croissanty bez náplně, nebo sypané mandlemi či plněné čokoládou, slané pak se sýrem, nebo s těstem ochuceným směsí koření zaatar

V Německu jsou oblíbené croissanty plněné nutellou či persipánem. V německy hovořící části Švýcarska lze koupit pečivo zvané Gipfeli, které je křupavější a jeho těsto je méně máslové než u jak je tomu u klasického francouzského croissantu.

U nás je můžete ochutnat ve dvou variantách a to SÝROVÝ  a PIKANT.. tak dobrou chuť  a honem do nich.

 

 

ZŮSTAŇTE S NÁMI V KONTAKTU

Máte rádi dobré jídlo? Pak určitě nechcete přijít o žádnou z našich novinek, o kterých vás informujeme. Vložte zde svůj email a jakmile budeme mít něco nového, budete to vědět jako první.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.